image
 |  4 2 Жовтня 2022 | 19:42

На Волині інспектори виявили сліди браконьєрів

На Волині екоінспектори вилучили понад 200 метрів браконьєрських сіток. 24–26 вересня працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області провели рейдові перевірки спільно з поліцією та громадськими інспекторами щодо недопущення випадків браконьєрства.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

На території Забродівської територіальної громади з річки Прип’ять та гідрологічного заказника місцевого значення «Річицький» вилучили заборонені безгосподарські знаряддя лову — сітки довжиною 90 метрів.

Дві безгосподарські сітки довжиною 80 м кожна і чотири ятера виявили та вилучили на озері Люцимер Шацької ТГ.

З озера Острівне у Дубечненській громаді екоінспектори вилучили чотири безгосподарські сітки загальною довжиною 120 м.

Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства забороняється лов водних біоресурсів із застосуванням вибухових та отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної і пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання). А також промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.

Відповідно до ч.3 ст.85 КУпАП порушення правил рибальства тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити