image
 |  5 18 Вересня 2022 | 23:01

На Волині комахи нищать дерева та кущі (ФОТО)

Цієї пори на території райцентру візерунки павутини традиційно приковують погляди перехожих, адже їх можна побачити неозброєним оком чи не на кожному дереві, зокрема, центральних вулиць міста, поблизу адміністративних будівель, закладів соціальної сфери тощо.

Про це пише газета Полісся.

Найбільш сприятливим місцем для розмноження гусені, що пристосувалась до наших кліматичних умов, за словами провідного спеціаліста відділу контролю за обігом засобів захисту рослин ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Дмитра Кузьмича, є дерево ясена.

До прикладу алея ясенів, що затіняють стежку поза будівлею Центру зайнятості, переживає нашестя другого покоління білого метелика. Зазвичай повторно метелик розвивається на клені, горіхах, яблунях та інших плодових деревах. Завдяки своїй здатності до утворення спалахів розмноження – це надзвичайно шкодочинний вид. Таке ураження насаджень призводить до порушення процесів обміну у рослинах та їхнього ослаблення, в результаті знижується врожайність плодових культур, захисна, декоративна, естетична функції зелених насаджень, — коментує Дмитро Кузьмич.

У межах приватних господарств, рекомендують фітосанітари, доцільніше знищувати шкідника методом обприскування інсектицидами. Для цього необхідно застосовувати отрутохімікати, аналогічними як і проти колорадського жука.

Що ж стосується зелених насаджень у місті, то, як правило, ушкоджені гусінню дерева зрізають і спалюють. Зокрема, згадану процедуру знищення гнізд необхідно проводити тоді, коли гусениці знаходяться в павутинному гнізді.

Втім, доки не опаде листя, нічого не робитимуть, зазначає керівник центру безпеки громадян Камінь-Каширської міської ради Петро Герасимик. Загалом ліквідовувати вогнища американського білого метелика згідно правил благоустрою власники приватних прибудинкових територій, організації міста повинні самостійно, наголосив Петро Михайлович.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити