image
 |  270 23 Жовтня 2024 | 15:05

На Волині ліквідували діяльність злочинної групи, яка допомагала в ухиленні від мобілізації (ФОТО,ВІДЕО)

Поліцейські Волині ліквідували діяльність злочинної групи, яка торгувала фальшивими документами для ухилення від мобілізації та усунення перешкод військовозобов’язаним у перетині кордону.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області, - пише ВолиньUA.

Фігуранти налагодили цілу мережу реалізації різних підроблених документів задля уникнення від служби чоловіків призовного віку та систематично здійснювали організацію незаконного перетину державного кордону України. За місцями проживання та у транспортних засобах десятьох причетних провели 21 санкціонований обшук та вилучили ряд доказів. Трьох осіб затримано у процесуальному порядку.

Під час проведення оперативних заходів та контролів за вчиненням злочину співробітники управління міграційної поліції ГУНП у Волинській області встановили групу чоловіків, які налагодили незаконний промисел з торгівлі підробленими тимчасовими посвідченнями військовозобов’язаних. Усі – жителі обласного центру та Луцького району. Ділки також виготовляли фальшиві довідки до актів огляду медико-соціальної експертної комісії та дипломи навчального закладу.

Кількість осіб, які скористалися «послугами», встановлюється в рамках досудового слідства, але вже відомо, що їх понад двадцять. Суми, які брали зловмисники, становлять від 500 і до кількох тисяч доларів.

22 жовтня, під час санкціонованих обшуків, поліцейські вилучили кліше штампів та печаток різних установ, дотичних до видачі документів військовозобов’язаним, а також тимчасові посвідчення військовозобов’язаного й довідки про надання відстрочки через групу інвалідності з ознаками підробки. Окрім того, слідчі вилучили мисливську рушницю, травматичний пістолет і бланки дипломів навчального закладу, розташованого в іншій області, які вже чекали нових «студентів».

Трьох учасників групи поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України.

За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури, слідчі оголосять їм про підозри за трьома статтями Кримінального Кодексу: йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене групою осіб, ухилення від призову на військову службу та підроблення документів за попередньою змовою групою осіб.

Заходи з викриття порушників провели співробітники управління міграційної поліції спільно з працівниками ДВКР СБУ, слідчим відділом Луцького районного управління поліції, за підтримки відділу кримінального аналізу, оперативних служб ГУНП та спецпризначенців поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Читайте також: Волинські прикордонники викрили канал розповсюдження контрабандних електронних сигарет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити