image
 |  4 8 Листопада 2021 | 20:06

На Волині лише 20% населення отримали дві дози вакцини

На Волині з 8 листопада почали діяти обмеження для працівників визначених професій, які повинні мати обов’язкову вакцинацію. Станом на сьогодні першою дозою вакцинувалися 30% волинян, двома – до 20%.

Про це під час брифінгу 8 листопада поінформувала заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, - пишуть Волинські новини

З її слів, з 8 листопада на Волині відсторонили від роботи працівників визначених професій, які не пройшли вакцинації.

«Це працівники державної служби, центральної та регіональної виконавчої влади по всіх рівнях та працівники освіти. Якщо ми досягаємо 70% імунізованих людей в колективі, ми уникаємо такої кількості зараження та смертності серед населення», – зазначила посадовиця.

З її слів, станом на сьогодні першою дозою вакцинувалися 30% волинян, двома – до 20%. Водночас за жовтень цього року на Волині темпи вакцинації значно зросли.

«Лише за попередній тиждень ми провели 37 812 щеплень. Але для колективного імунітету нам потрібно вакцинувати більше людей. Я дякую свідомим людям за розуміння, а медичним працівникам спасибі за те, що виконують цю непросту роботу. Це великі показники», – сказала спікерка.

Окрім цього Людмила Тимощук наголосила, що для того, щоб уникнути поширення інфікування необхідно дотримуватися протиепідемічних карантинних обмежень та вакцинуватися.

«Носіння масок, і миття рук, дотримання дистанції та уникання великого скупчення людей – це прості засоби, які рятують життя», – додала посадовиця.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що згідно із найновішою інформацією, наданою медичними закладами області, за добу COVID-19 забрав життя одинадцяти волинян. Також з переходом області до червоної зони епідеміологічної небезпеки від роботи відсторонили 390 працівників освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Червона зона» на Волині: чи працює пункт пропуску «Ягодин» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити