image
 |  11 29 Грудня 2020 | 19:44

На Волині ліцею виділяють майже 700 тисяч гривень на розвиток

На реалізацію програми "Спроможна школа для кращих результатів" для Волинської області було виділено субвенцію з державного бюджету в сумі 20 мільйонів гривен.

Відповідна урядова постанова була прийнята ще у грудні минулого року. Розподіл коштів цієї субвенції був затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 29.07.2020 № 439 "Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми "Спроможна школа для кращих результатів" у 2020 році".

Про це інформує Волинська обласна рада.

Зокрема, 678,644 тисяч гривень передбачалося для для Рожищенського районного бюджету на проведення капітального ремонту покрівлі загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2 м. Рожище. Але, як виявилося, цих коштів недостатньо для проведення таких робіт.

З метою раціонального використання субвенції з державного бюджету, за пропозиціями управління освіти і науки облдержадміністрації виникла потреба у перерозподілі такого трансферта між місцевими бюджетами області у межах загальної вартості проєктів, погоджених Міністерством освіти і науки України, які реалізовуватимуться у 2020 році за кошти відповідної субвенції. А саме пропонується збільшити обсяг субвенції бюджету Зимнівської сільської об’єднаної територіальної громади на 678,644 тис. грн на капітальний ремонт та облаштування нового освітнього простору опорного закладу навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей" с. Зимне за рахунок зменшення відповідної субвенції для Рожищенського районного бюджету на 678,644 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психотропи, пістолети та ножі: у Ковельському районі спіймали трьох наркоділків (ФОТО)

Питання розглянула сьогодні бюджетна комісія обласної ради та погодила відповідний проєкт розпорядження голови ОДА.

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Орест Маховський в ході засідання наголосив на важливості відповідального підходу при розподілі субвенційних коштів для того, щоб під кінець року не виникало подібних питань. Начальник управління освіти та науки Людмила Плахотна заявила, що в Зимненській територіальній громаді встигнуть освоїти кошти до завершення року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити