image
 |  2 22 Квітня 2021 | 16:38

На Волині люди забили на сполох, через масштабну рубку лісу (ФОТО)

Люди вийшли на захист лісу, через масштабні рубки деревини поблизу села Седлище Любешівського району. Лісники не змогли прокоментувати законність робіт.

Присутні представники лісництва наполягали на законності рубок, однак належних документів показати не змогли, повідомляє активістка Ірина Ющук.

Ще один конфуз полягає в тому, що згідно чинного законодавства існує так званий «режим тиші» - заборона на будь які роботи в лісі в період з 01 квітня до 15 червня включно (період активного гніздування птахів). В цей період заборонені навіть санітарні рубки, якби вони і були такими.

Через, що жителі громади, доведені до відчаю, зібралися на сходини і вирішили чергувати на місці щоб захистити свій ліс, поки не отримають адекватних пояснень з приводу законності дій лісників. Приїхали на спірну ділянку рубок і працівники поліції.

Виявляється, що і раніше селяни виходили і пробували з’ясувати законність вирубки лісу, але адекватної відповіді не отримали ні від лісників, ні від правоохоронців. Складається враження, що місцева поліція прикриває сумнівні рубки лісників.

«P.S. Наче насмішка, над трасою обабіч лісу стоїть агітаційний борд – «Незаконні рубки – біда для лісу»», - коментує Ірина Ющук.

      

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити