image
 |  5 7 Вересня 2023 | 20:43

На Волині медики врятували жінку з інфарктом

На Волині медики «швидкої» провели еклектрокардіостимуляцію 72-річній жінці з гострим інфартом міокарду. Це метод лікування порушення серцевого ритму шляхом впливу на міокард шлуночків електричними імпульсами відповідної потужності і частоти.

У квітні 2023 року пацієнтка перенесла гострий мозковий інсульт, розповіли у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Так, у середу, 6 вересня 2023 року об 4 год. 31 хв. в центральну оперативну диспетчерську надійшов виклик, що у 72-річної жінки порушення мови, дихання, біль за грудиною.

Бригада екстреної медичної допомоги Ковельського відділення ЕМД КП «ВОЦЕМДМК» прибувши на виклик, провела первинний огляд, зняла електрокардіограму. Діагностовано – гострий інфаркт міокарду.

«Враховуючи ознаки нестабільності пацієнтки, частоту серцевих скорочень 33 уд. за хв., пацієнтці під’єднали поліфункціональні електроди та провели успішну електричну кардіостимуляцію. Це перша проведена електрична кардіостимуляція бригадаю КП «ВОЦЕМДМК» у 2023 році», - інформують у дописі.

У стабільному стані, в свідомості, з діагнозом інфаркт міокарда, хвора доставлена до профільного закладу охорони здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцька виявили занедбаний дитячий маданчик (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити