image
 |  0 3 Травня 2022 | 14:44

На Волині митник переправляв військовозобов'язаного чоловіка через кордон

Митника і залізничника на Волині судитимуть за сприяння в незаконному переправленні військовозобов'язаного чоловіка через кордон.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими Другого слідчого відділу ТУ ДБР у Львові кримінальному провадженні про вчинення державним інспектором одного з відділів митного поста «Ягодин» та працівником відокремленого підрозділу «Ковельська дистанція колії» Львівської залізниці керівництва незаконним переправленням особи через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 05 березня 2022 року вони допомагали військовозобов'язаному чоловіку перетнути державний кордон України поїздом «Київ – Варшава» так, щоб він уникнув процедури прикордонного контролю.

Пасажира, у якого були відсутні документи, що дають право чоловікам віком від 18 до 60 років перетинати державний кордон України в період воєнного стану, а в паспорті не було відмітки про перетин державного кордону, згодом виявили військовослужбовці Державної прикордонної служби.

Таким чином виїхати у Польщу йому не вдалося.

Митник же і залізничник невдовзі постануть перед судом.

Довідково: санкцією ч 2 ст. 332 КК України за керівництво незаконним переправленням особи через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити