image
 |  0 26 Жовтня 2020 | 16:30

На Волині молдованин пропонував 100 євро прикордоннику

Іноземець, який перетинав українсько-польський кордон, спробував підкупити прикордонника на Волині.

Про це інформує пресслужба Луцького прикордонного загону.

Сьогодні в пункті пропуску «Ягодин» громадянин Молдови, який слідував з-за кордону, запропонував військовослужбовцю неправомірну винагороду. Іноземець сподівався, що 100 євро допоможуть йому безперешкодно потрапити до України без наявного поліса страхування, який покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19.

Прикордонник, проявивши нульову толерантність до корупції, від хабаря відмовився, а молдованину, за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі, доведеться надавати пояснення співробітникам Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимиpі, Нововолинську, Ковелі, Луцьку - нові мери, - ЗМІ

До слова, сьогодні в прикордонному відомстві розпочалася антикорупційна акція «Прикордоннику, не бійся повідомити про відомі тобі факти корупції на кордоні!». Заходи триватимуть до 30 жовтня та націлені, перш за все, на підвищення рівня свідомості персоналу щодо запобігання та викриття можливих фактів корупційних проявів у відомстві. Однак, вчергове наголошуємо, що законом передбачена кримінальна відповідальність за протиправні діяння на кордоні як з боку персоналу Держприкордонслужби так і осіб, які намагаються втягнути правоохоронців у протиправну діяльність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити