image
 |  13 16 Листопада 2021 | 07:14

На Волині можуть реставрувати ще один костел

Римо-католицький храм Іоакима та Анни, що Володимирі можуть реставрувати в рамках польської програми «Спільна спадщина».

Так, 12 листопада у Володимирі-Волинському побували фахівці Національного інституту польської культурної спадщини з Варшави, які спільно з експертами приватної організації «METIOR 3D» проводили дослідження будівлі римо-католицького храму Іоакима та Анни.

Нагадаємо, що 2 листопада під час візиту до Володимира-Волинського Генерального Консула Республіки Польща Славоміра Місяка міський голова Ігор Пальонка порушив питання можливості реставрації костелу в межах програми «Спільна спадщина», яку фінансує фундація «Полоніка». Відповідне письмове звернення було передане Славоміру Місяку.

Як розповів ксьондз Лєшек Кошляга, костел востаннє ремонтувався більше 15- ти років тому, а нині у плачевному стані і дах храму, і фасад, і приміщення підземелля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як волинянам зекономити на газовому опаленні

Аби повністю дослідити храм, польські фахівці виконали зйомку костелу з усіх боків, а також сканування спеціальним пристроєм, аби потім розробити 3D-модель будівлі. На основі цього потім буде виготовлена проектно-кошторисна документація на проведення реставраційних робіт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити