image
 |  11 14 Листопада 2021 | 17:41

На Волині можуть ввести надзвичайний стан

У зв'язку із загрозою масового прориву державного кордону мігрантами з території Республіки Білорусь у прикордонних областях України можуть запровадити різні превентивні заходи, в тому числі – введення надзвичайного стану.

Про це йшлося під час брифінгу силових відомств у Волинській обласній державній адміністрації 14 листопада, - пише Конкурент.

Як зазначив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, під час розширеної наради силовиків спільно з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування у Луцьку 14 листопада вдалося напрацювати план дій у разі можливого масового прориву кордонну з території Республіки Білорусь. Не виключено, що в прикордонних областях впровадять надзвичайний стан.

Разом з тим глава СБУ Іван Баканов зазначив, що наразі мігранти не мають наміру рухатися в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська ОДА оточена правоохоронцями: до Луцька з'їхалися керівники міністерств

«Хочу всіх заспокоїти, що планів біженців щодо пересування на територію України ми не фіксуємо. Разом з тим ми готуємося до будь-яких сценаріїв», – заявив голова СБУ Іван Баканов.

Також правоохоронці попередили громадян України про кримінальну відповідальність за незаконне сприяння іноземним громадянам у перетині державного кордону України. Під час брифінгу глави силових відомств наголосили, що в цьому випадку йдеться про національну безпеку і оборону України. Тож відповідальність за такі злочини буде суворою. Наразі розвідка володіє інформацією про осіб, які мають намір таким чином заробляти гроші.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити