image
 |  1418 13 Травня 2024 | 23:31

На Волині на території підприємства депутата міськради поліція проводила слідчі дії

Судом накладено арешт на цистерну-напівпричіп з польськими номерними знаками, яка належить громадянину Польщі та була виявлена працівниками поліції у Ковелі на території МПП «Козацька застава».

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, - пише Ковель медіа.

За даними правоохоронців, в період часу з 18 лютого по 2 травня 2024 року невстановлена особа під час транспортування дизельного пального з міста Рига (столиця Латвії) до села Струмівка Луцького району Волинської області шляхом обману та зловживання довірою ТОВ «ДП Груп Волинь» заволоділа дизельним пальним, яке було замінено на речовину, схожу на воду, в кількості 24,494 тонни вартістю 21 880 євро, що еквівалентно 893 176,60 грн, чим ТОВ «ДП Груп Волинь» завдано матеріальної шкоди на вказану суму. Основний вид діяльності цього підприємства – оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

Відомості слідчими внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 5 травня 2024 року за №12024030550000628 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині викрили підпільне виробництво алкоголю: вартість вилученого становить 5 млн (ФОТО)

Поліцією проведено огляд місця події на території МПП «Козацька застава», що у Ковелі на вулиці Варшавська, 21. Було виявлено тягач марки «Мерседес» з приєднаною до нього цистерною, яка обладнана знаками про перевезення легкозаймистих речовин. В цистерні наявний ящик заливно-зливних труб на той момент був відчинений. Слідчими відібрані зразки наявної рідини та винесено постанову про визнання речовими доказами.

Як відомо, власником та директором МПП «Козацька застава» є приватний підприємець, депутат Ковельської міської ради Микола Печенюк з фракції політичної партії «Сила і честь».

Слідча суддя Ковельського міськрайонного суду Марина Грідяєва прийняла ухвалу, якою задовольнила клопотання слідчого районного управління поліції про арешт майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити