image
 |  2 10 Лютого 2019 | 17:46

На Волині натрапили на тіло дикого кабана, хворого на чуму

На Ківерцівщині у лісі виявили дикого кабана, хворого на африканську чуму.

Про це повідомляє Ківерцівський інформаційний портал.

Тіло дикого кабана виявив при обході єгер ГО ТМР «Горинь» в лісосмузі на території мисливських угідь організації поблизу села Скреготівка Ківерцівського району. Він же і сповістив відповідні служби.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області провели епізоотичне обстеження та відбір проби патологічного матеріалу (трубчасту кістку). Підозру на захворювання підтверджено, результати дослідження підтвердили ДНК вірусу Африканської чуми свиней.

За дорученням голови районної державної адміністрації розроблено план заходів, оповіщені усі служби, лісові та мисливські господарства району. Наразі спеціалісти Ківерцівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області проводяться подвірні обходи сіл Скреготівка, Берестяне.

За інформацією начальника Ківерцівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Петра Плодніка, у приватному секторі спеціалісти почали подвірні обходи, виясняється ситуація з наявним подвірним поголів’ям і його станом. Також проводимо роз’яснювальні бесіди про небезпеку і методи запобігання виникнення даного захворювання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити