image
 |  4 14 Вересня 2020 | 18:38

На Волині назвали ім'я перевізника, який відмовляє у пільговому проїзді

Заяву на перевізника автобуса "Луцьк-Луків" написала жінка загиблого в АТО Світлана Войтович.

Жінка розповіла Суспільному, що неодноразово їздить цим маршрутом і не може скористатися своїм правом на пільгове перевезення, гарантоване державою.

Жінку загиблого в АТО, Світлану Войтович, у п'ятницю, 11 вересня водій автобуса Луцьк-Луків відмовився везти за пільговим посвідченням. За допомогою вдова звернулася до ветеранів АТО.

Напередодні, 13 вересня, на Луцькій автостанції № 1 відбулась акція на захист прав пільгового перевезення. Рух автобуса "Луцьк-Луків" АТОвці блокували з 15:00 до 18:00 години. Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення, - розповіла психологиня Олена Звєрєва.

Не всі пасажири, які купили квитки на цей рейс - підтримали учасників акції, - розповіла Світлана Войтович. Люди обурювались. Світлана Войтович каже, що справа не в грошах, а у тому, як вона має пояснити своїм двом дітям, чому їхній батько загинув, а вони, як члени сім'ї загиблого, не можуть отримати захисту від держави.

Водій автобуса спілкуватися з учасниками акції відмовився. Перевізник на зустріч не з'явився, пославшися на свою зайнятість. Робота автостанції та всі інші маршрути працювали згідно з графіком, пізніше активісти викликали поліцію та написали на перевізника заяву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі неподалік Луцька голова-мільйонер не в змозі навести порядок біля приміщення сільради (ФОТО)

Психологиня Олена Звєрєва назвала прізвище перевізника. За її словами це Михайло Михайлович Яцишин. Він водночас доктор юридичних наук, викладач в університеті, та член однієї із політичних партій, – стверджує жінка. Олені Звєрєвій вдалось записати коментар у касирів автостанції, чому вони не продають пільгові квитки. "Те, що у нас на комп'ютері є заведено, я продаю. Те чого немає, я не можу продати", - каже касирка.

Сьогодні, 14 вересня, учасники АТО знову збираються на автостанції, щоб почути позицію перевізника та домогтися виконання законів.

Суспільне готове озвучити позицію перевізника, який обслуговує даний маршрут, щодо пільгових перевезень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити