image
 |  148 22 Жовтня 2024 | 15:31

На Волині незаконно вирубали ліс на понад 100 тис. грн

10 жовтня 2024 року через платформу #Екозагроза до Державної екологічної інспекції у Волинській області надійшло звернення щодо незаконної вирубки понад 30 дерев в урочищах Балабоха, Архипове та біля Гиренчика, на території Забродівської громади.

Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції у Волинській області, - пише ВолиньUA.

Оперативне обстеження, проведене інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно з представником Замшанівського старостинського округу, підтвердило факт порушення. На місці події було виявлено 33 пні зрізаних 🪵сироростучих дерев різних порід, таких як сосна, береза та осика.

Жодних дозвільних документів на знищення цих дерев Забродівська сільська рада не видавала, а акти обстеження зелених насаджень не складалися.

Для встановлення осіб, причетних до незаконної вирубки, була викликана слідчо-оперативна група Національної поліції України.

За результатами розрахунків, проведених фахівцями Державної екологічної інспекції, сума збитків, завданих незаконним знищенням дерев, становить 113 961 грн.

Матеріали справи передані правоохоронним органам для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

Читайте також: Знаходилася підлозі та не могла піднятися: на Волині рятувальники відкрили двері квартири, у якій перебувала жінка похилого віку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити