image
 |  14 22 Жовтня 2020 | 09:36

На Волині — новий керівник СБУ. Що pобив під час Євpомайдану?

Напередодні свого візиту на Волинь Володимир Зеленський вирішив змінити керівника Управління СБУ у Волинській області.

Про це повідомляє «Волинь».

Отож, указом Президента України №464/2020 Павла Данюкова звільнено з посади начальника Управління Служби безпеки України у Волинській області. Павло Данюков був призначений у листопаді минулого року і пробув на посаді менше року.

Наступним указом №465/2020 керівником волинських есбеушників призначено Миколу Лисененка. Восени 2019 року протягом місяця він очолював івано-франківське управління СБУ. А до того був першим заступником начальника Управління СБУ в Івано-Франківській області. У 2013-2014 роках Микола Лисененко був на посаді заступника начальника Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки (далі КЗЕ) Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області.

Обидва укази підписані 21 жовтня.

Як повідомляла 29.09.2018 pоку «firtka.if.ua» у статті «Маски-шоу в Буковелі. Порошенко, Гончарук, СБУ та «старі граблі» Януковича»:

«У 2013-2014 роках Микола Лисененко перебував на посаді заступника начальника Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки (далі КЗЕ) Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області. Під час подій на Євромайдані він активно працював по реалізації плану по його подавленню.
Лисененко разом зі своїми підлеглими, які на даний час призначені на керівні посади у відділі КЗЕ Управління СБУ в Івано-Франківській області (!!), проводив акції диверсії на об’єктах житлово-комунальної сфери, водо- та електропостачання.
Він був організатором відключень електроенергії, водо-, газо- та теплопостачання адмінбудівель, в яких розміщувались мітингувальники, в тому числі в будинку «Профспілок», де перебували поранені та важкохворі люди.
Незважаючи на це, полковник Лисененко пройшов перевірку, передбачену Законом України «Про очищення влади» та навіть отримав підвищення в Головному управлінні контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки!»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АТОвці навідалися до чиновника Волинської ОДА, дочка якого їздила до «ДНР»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити