image
 |  0 23 Січня 2019 | 15:51

На Волині «Ощадбанк» стягував гроші з пенсіонерів за безкоштовні посвідчення

Електронні пенсійні посвідчення мають бути безплатними для пенсіонерів, а за них «Ощадбанк» бере гроші.

Про це йдеться в сюжеті «12каналу».

Лучанка повідомляє, що коли отримала пенсію, після так званого чергового обіцяного урядом Гройсмана, побачила різницю в сумі. Пенсіонерка вирішила поцікавитися в працівників «Ощадбанку» в чому причина та де зникла суму 30 гривень з рахунку панянки. Однак, коментувати цей випадок у державному банку відмовились.

Читайте також: Несподіванка посеред дороги: поїздка для луцьких водіїв може обернутися трагедією (ФОТО)

«Знаючи яка у мене маю бути пенсія, зараз після так званого підвищення, працівники банку сказали мені зовсім іншу суму. Вони зам’ялись із відповіддю. Я ж то знаю, яка в мене має бути суму пенсії. А тоді між собою порадились та відповідали, що це вирахували за пенсійне посвідчення», - інформує лучанка.

У пенсійному фонді Волині повідомили, що посвідчення виготовляють безоплатно, для їх виготовлення потрібно звернутися до будь-якого територіального відділення з документами. З собою мати паспорт, ідентифікаційний код та фото. На кінець 2018 року ці картки вже замовили 3 тисячі пенсіонерів.

«Ця послуга є абсолютно безкоштовною, вона не вартує жодним чином, жодної копійки», - повідомив заступник начальника управління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду Волинської області Віктор Кривчук.

Читайте також: У Луцьку різко зменшилась кількість отримувачів субсидії

В «Ощадбанку» коментувати на камеру журналістам відмовились, лише на інформаційний запит повідомили, в якому йдеться про те, що списання 30 гривень у клієнтів банку відбулось помилково, кошти обіцяють повернути.

Нагадаємо, що електронне пенсійне посвідчення можна використовувати, як картку для виплат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити