image
 |  2 21 Липня 2021 | 15:06

На Волині передали чергову партію автомобілів екстреної медичної допомоги (ФОТО)

Останню партію з 12 нових спеціалізованих автомобілів отримав «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради». 10 з них передали бригадам екстреної медичної допомоги у міста та села.

Про це інформує Волинська обласна рада.

Директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради» Володимир Шмаль зазначив, що авто були придбані за власні кошти, надані підприємству Національною службою здоров’я України. Це 12 санітарних автомобілів марки «Peugeot Boxer» загальною вартістю понад 23,5 млн грн. Він також зауважив, що ці «швидкі» типу «В» додатково обладнали сучасною медичною апаратурою, відтак, вони майже не відрізняються від повноцінних реанімобілів. Тут є система подачі кисню, апарати штучної вентиляції легень, дефібрилятори, електрокардіографи, автономний обігрів.

«Ми повністю оновили автопарк нашого підприємства, - розповів Володимир Шмаль. – Всі 72 бригади мають новенькі, оснащені за євростандартами авто. Наше головне завдання – забезпечити бригади екстреної медицини усім необхідним для роботи, адже на них відповідальність за життя людей».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вилучили автомобілі, печатки та засоби зв'язку: на Волині затримали контрабандиста (ФОТО)

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук (ВО "Свобода") зауважив, що 80% медичного спецтранспорту в області були зношені.

«За два роки ситуацію вдалося змінити кардинально. Я переконаний, що нова якість екстреної медичної допомоги суттєво підвищить можливості порятунку життя і здоров’я волинян», - наголосив Юрій Поліщук.

Найприскіпливіше нові спецавтомобілі оцінювали ті, хто, власне, вже сьогодні поїде на виклики. Водій пункту швидкої допомоги с. Рівне Олександр Лисюк стверджує, що нові машини навіть перевершили його очікування.

«Досі ми працювали і на УАЗах, і на «Газелях», які не мали ні обладнання, ні потрібних швидкостей. Словом, були мало пристосовані що для пацієнтів, що для персоналу. А ця новенька - реанімація на колесах», - задоволений Олександр Лисюк

Довідково: по 1 автомобілю надійде у Володимир-Волинське відділення ЕМД у м. Володимир-Волинський, Камінь-Каширське відділення ЕМД в пункт Сошичне, Ківерцівське відділення ЕМД в пункт Цумань, Любомльське відділення ЕМД в пункт Рівне, Нововолинське відділення ЕМД в м.Нововолинськ та пункт Іваничі, Старовижівське відділення ЕМД в пункт Сераховичі, Турійське відділення ЕМД в смт.Турійськ та 2 авто надійдуть у Ковельське відділення ЕМД в м.Ковель, ще 2 автомобілі лишаються у резерві.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити