image
 |  14 23 Жовтня 2020 | 19:00

На Волині під час виборчого процесу буде задіяно 1900 поліцейських

Поліцейські Волині готові до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів. Про це повідомив начальник поліції Волині Юрій Крошко під час спільного брифінгу з представницею Громадської мережі ОПОРА Катариною Шарпатою та омбудсменкою із захисту виборчих прав у Волинській області Євгенією Коваленко. Захід відбувся сьогодні в ГУНП у Волинській області за участю ЗМІ, - інформує пресслужба поліції Волинської області.

За його словами, ще з середини жовтня волинські правоохоронці переведені на посилений варіант служби, аби оперативно реагувати на всі можливі порушення.

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко зазначив, що поліцейські належним чином готові до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів: «Поліція готова до всіх викликів, які можуть бути на цих виборах. Для забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони виборчої документації на ТВК, ДВК а також оперативного реагування на порушення виборчого законодавства під час виборчого процесу задіяно 1900 працівників ГУНП у Волинській області».

За його словами, працівники поліції, окрім несення служби на виборчих дільницях, готові також реагувати на всі виклики громадян. Для цього створенні резервні наряди.

Усі працівники належним чином забезпечені засобами індивідуального захисту.

Станом на 23 жовтня під цілодобову охорону взято всі 59 територіальних виборчих комісій в області та більшу частину ДВК. Сьогодні і завтра ще продовжуватиметься видача бюлетенів з ТВК на ДВК, після цього всі дільниці цілодобово охоронятимуть поліцейські до офіційного оголошення результатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт мосту на Ковельській: суб’єкт господарювання підписав завідомо неправдиві акти виконаних робіт

Юрій Крошко також повідомив, що у передвиборчий період до поліції надійшло 115 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Найбільше порушень стосувались порядку розміщення агітаційних матеріалів, обмежень щодо ведення передвиборчої агітації, виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск тощо. За одним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 160 (Підкуп виборця) Кримінального кодексу України. 51 звернення не підтвердилось.

Катерина Шарпата, представниця Громадської мережі ОПОРА, та Євгенія Коваленко, омбудсменка із захисту виборчих прав у Волинській області, подякували поліцейським за ідеально налагоджену співпрацю та оперативне реагування на будь-які звернення. Також вони поінформували про результати моніторингу передвиборчої кампанії на Волині.

Спікери брифінгу зазначили, що все йде за планом та ніяких загроз немає, також вони закликали дотримуватись карантинних вимог, а в разі фіксування будь-яких порушень під час виборів звертатися до правоохоронців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити