image
 |  9 24 Грудня 2022 | 22:31

На Волині підприємство депутата міськради спіймали на фінансових оборудках

За фінансові оборудки суд притягнув до адміністративної відповідальності директорку ТОВ «Притані», ковельчанку Ірину Скрамтаєву.

Справу надійшла до Ковельського міськрайонного суду від Головного управління Державної податкової служби у Волинській області, - пише Ковель медіа.

Керівниця підприємства вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 163-1 КУпАП.

Директором ТОВ «Притані», як посадовою особою, при декларуванні за квітень 2022 року від’ємного значення з податку на додану вартість, у тому числі заявленого до відшкодування з бюджету, занижено податкове зобов’язання з податку на додану вартість до сплати на суму 272 659,00 грн, завищено суму ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодуванню на загальну суму 145 3385,00 грн, відмовлено в отриманні задекларованої суми бюджетного відшкодування ПДВ на рахунок платника у банку за квітень 2022 року в розмірі 50 000,00 грн, та завищено від’ємне значення з ПДВ, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду, на суму 35 563,00 грн – йдеться у постанові суду.

В судове засідання по розгляду даної справи Ірина Скрамтаєва не з’явилась, будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце її розгляду, суд про причини неявки не повідомила. Втім, провина посадовиці в повному обсязі доводиться зібраними доказами.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук постановив накласти адміністративне стягнення на директору у виді мінімального штрафу – в розмірі 5-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 гривень.

Згідно даних сервісу Опендатабот, основний вид діяльності ТОВ «Притані» – оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Засновником та бенефіціаром товариства є Павло Семенюк – депутат Ковельської міської ради від Аграрної партії, голова постійної депутатської комісії з питань регулювання земельних відносин.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити