image
 |  11 5 Грудня 2021 | 09:12

На Волині підприємці долучилися до захисту кордону з Білоруссю

Сьогодні здійснюється ряд заходів з укріплення критичних ділянок прикордонної лінії. Як відомо, протяжність кордону в межах Волинської області із сусідньою державою становить 214 кілометрів. З них 55 кілометрів – територія Камінь-Каширського району. Тому районна влада, місцеві органи самоврядування, підприємці долучилися до забезпечення прикордонників спеціальним інженерним оснащенням.

Про це інформує газета Полісся.

— Кожна наша територіальна громада виділила зі свого бюджету по 49 тисяч гривень на придбання колючого спірального дроту типу «єгоза». Його закуповуватимуть також за державні кошти та кошти обласного бюджету. Вважається, що це є найбільш ефективним у таких випадках засобом укріплення кордону, — розповідає голова райдержадміністрації Ольга Ващук.

Крім того до належного облаштування українсько-білоруської ділянки державного кордону долучилися і підприємці, державні лісогосподарські підприємства, райспоживспілка. Так, за словами Ольги Петрівни, усі лісгоспи, що діють на території району, зробили свій внесок та подбали про відповідні будматеріали для встановлення спеціального паркану.

— На придбання шарнірної сітки, наприклад, у Камінь-Каширській громаді силами підприємців зібрано 120 тисяч гривень. Долучилися до цього, зокрема, Анатолій Бусько (депутат облради), Іван Сухацький (надали по 20 тис. грн), Анатолій Сверба, Ростислав Кот (по 10 тис. грн), Анатолій Бусько (підприємець з Брониці), Костянтин Марчук, Юрій Ратнюк, Володимир Лисов, Юрій Василевський (по 5 тис. грн) та чимало інших, — зазначила Ольга Ващук.

Зрештою, як зауважують у райдержадміністрації, свою небайдужість проявляє багато пересічних громадян. Хтось надає підтримку фінансово, а хтось передає захисникам кордону домашні смаколики. Як от жителі Великоглушанського старостинського округу, ЗЗСО «Невірська гімназія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на «острів розуму»: на Волині хочуть знищити Музей Липинського?

А охороняють, до речі, кордон прикордонна служба, Національна гвардія та Збройні сили України, бо останнім часом там, як повідомляє управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації, не зовсім спокійно.

«Наразі ситуація на українсько-білоруській ділянці державного кордону в межах області є динамічною та характеризується спробами незаконного перетину кордону незаконними мігрантами, як вихідцями з країн Близького Сходу, так і з Білорусі та Росії, які намагаються проникнути на територію України з метою подальшого потрапляння у країни Європейського Союзу», – зазначає перший заступник начальника 6-го прикордонного Волинського загону Західного регіонального управління Держаної прикордонної служби України – начальник штабу Руслан Явтушинський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити