image
 |  2 14 Березня 2018 | 10:56

На Волині після трирічної перерви зареєстрували небезпечну хворобу

Після 3-річної перерви зареєстровано випадок захворювання на туляремію у жителя Турійського району Волинської області.
Таку інформацію повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.
Відомо, що захворілий інфікувався при проведенні робіт на власному господарстві.
Територія Волині є ензоотичною по туляремії, починаючи з 50-тих років минулого століття. З того часу в області налічують 79 ензоотичних пунктів у 13 районах. Після 30-річнго затишшя, захворювання серед людей знову почали виявлятись з 2002 року, коли майже щорічно реєструвалась туляремія. Востаннє хворий  на туляремію виявлений у 2015 році  у селищі Турійськ.
Туляремія – природно-вогнищева, зоонозна інфекційна хвороба, що характеризується ураженням крові, нервової системи та інших органів (верхніх дихальних шляхів, очей, нирок), а також  гарячкою та характерним збільшенням лімфатичних залоз.
Вберегтись від хвороби допомагали щеплення протитуляремійною вакциною. Однак, через її відсутність в Україні з середини 2000-х років, різко знизився у населення імунітет до цієї інфекції.
Тривалий і важкий перебіг хвороби та повільне одужання (ефективність лікування залежить від своєчасно встановленого діагнозу) та можлива подальша інвалідність — роблять це захворювання особливо небезпечним.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити