image
 |  4 30 Жовтня 2022 | 16:23

На Волині планують покращити якісь моніторингу повітря

На Волині хочуть покращити якість моніторингу повітря.

Про це розповів голова екокомісії Юрій Ройко під час обговорення у робочій групі реалізації у 2023 році Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря, повідомляє пресслужба Волинської облради. 

Наявна система моніторингу не дає повної і об’єктивної картини стану атмосферного повітря регіону У Волинській області планують збільшити кількість стаціонарних пунктів спостереження за станом атмосферного повітря та розширити перелік забруднювачів, які підлягають моніторингу.

Ройко зазначив, що наразі в області функціонує лише 4 стаціонарні пункти спостереження за станом атмосферного повітря, 3 з яких знаходяться у Луцьку. "Це не дає повної і об’єктивної картини стану атмосферного повітря на усій території Волині, а відтак необхідно подбати про встановлення додаткових стаціонарних постів.

Варто також впроваджувати заходи з їхньої модернізації, тобто автоматизовати вимірювання забруднюючих речовин”, – сказав він. Ройко також наголосив на необхідності розширити перелік забруднювачів, які підлягають моніторингу. Він підкреслив, що Програму державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря розглянули та проаналізували на засіданні профільної депутатської комісії 23 лютого 2022 року. Програма не втратила своєї актуальності та має корелюватися з іншими природоохоронними заходами на 2023 рік.

В повідомленні зазначили, що члени робочої групи рекомендували вжити ці заходи в рамках першого етапу реалізації програми. Виконавці програми зобов’язались звернутися до муніципалітетів Луцька, Ковеля, Володимира і Нововолинська, які є найбільш вразливими до забруднення атмосферного повітря, щодо визначення основних заходів та місць для проведення моніторингу джерел забруднення. Нагадаємо, керівник Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух заявив, що викиди в атмосферу спричиняють велике обурення жителів, тому необхідно прискорити розв’язання цієї проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин травмувався, обрізаючи дерево

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити