image
 |  14 12 Червня 2020 | 16:30

На Волині - плюс 8 кілометрів дороги європейської якості (ФОТО)

На балансі Служби автомобільних доріг у Волинській області обліковується 168,4 км автошляху міжнародного значення М-19 Доманово (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест). Цьогоріч маємо завдання продовжити відновлення цієї важливої транспортної артерії, що є частиною Європейського автомобільного маршруту Е85. За амбітним планом Укравтодору на 2020 рік ремонт майже 123 км автодороги М-19 в межах Волині, з них 52 км на ділянці Ковель – Луцьк.

Про це пише пресслужба Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Сьогодні звітуємо про завершення ремонтних робіт на одному з об’єктів поточного середнього ремонту, а саме км 117+000 до км 125+000. Ремонт цієї ділянки автошляху М-19, що пролягає між населеними пунктами Переспа – Кременець Рожищенського району, розпочався у 2019 році. Торік було відновлено 2,6 км дороги на цьому відрізку, цьогоріч протягом березня-травня відремонтували ще 5,4 км.

На ділянці, загальною протяжністю 8 км, влаштовано трьохшаровий дорожній одяг, завтовшки 30 см. Він складається з міцної основи зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, вирівнюючого шару з крупнозернистої асфальтобетонної суміші та верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Таке дорожнє покриття слугуватиме понад десяток років, а підрядне підприємство ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс" надає на нього п’ятирічний гарантійний термін, протягом якого за власні кошти усуватиме всі недоліки, що виникатимуть на цій ділянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 райони: як виглядатиме Волинь на карті?

У рамках ремонту цього об’єкту облаштовано 10 зупинкових майданчиків, встановлено 6 автопавільйонів, 5 світильників для освітлення пішохідних переходів, 136 дорожніх знаків, 164 сигнальних стовпчики, 310 м бар’єрного огородження, нанесено дорожню розмітку. Також влаштовано 6,8 км місцевого проїзду, по 300 м тротуарів і пішохідних доріжок, відремонтовано міст через р.Лютиця в селі Козин та виконано ряд інших робіт, передбачених проєктно-кошторисною документацією.

На сьогоднішній день ремонтується ще майже 13 км автошляху М-19 на ділянці Княгининок – Прилуцьке (км 140+850 – 153+750). Там роботи плануємо завершити у липні.

Наразі від Луцька у напрямку Ковеля маємо більше 28 км дороги європейської якості. Поки лише до села Переспа, та «Велике будівництво» на дорогах Волині триває, тож далі буде…

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити