image
 |  2 13 Вересня 2019 | 10:44

На Волині покарали підприємців, що працюють без дозволів

Волинські податківці перевіряли представників підприємництва, котрі здійснювали реалізацію продукції в зоні Шацьких озер та в інших місцях масового відпочинку.

Про це інформує ГУ ДПС на Волині.

Як засвідчили фактичні перевірки, що відповідно до норм закону проводяться без попередження, чимало представників бізнесу не належним чином облікували товарні запаси та не завжди дотримувалися вимог щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Зокрема, перевіривши 80 суб’єктів підприємництва, які провадять діяльність у відпочинкових зонах, волинські податківці встановили 156 порушень законодавства, що регулює застосування РРО, облік товарних запасів та ведення касових операцій. За допущені огріхи у веденні господарської діяльності суб’єктам підприємництва нараховано 480 тисяч гривень штрафних санкцій.

Звертають увагу представників бізнесу на важливості правильного обліку товарних цінностей, застосування касової техніки та дотримання норм законодавства у сфері реалізації підакцизної продукції.

А громадянам та представникам органів місцевого самоврядування варто пильнувати, щоб підприємці працювали лише легально, при продажу товарів обов’язково видавали фіскальний чек і володіли ліцензією на право реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів. У разі якщо органи місцевого самоврядування чи громадяни володіють інформацією про порушення закону, зокрема щодо неналежного оформлення трудових відносин чи продажу підакцизних товарів, вона буде вкрай важлива для організації проведення перевірок бізнесменів-порушників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині обікрали квартиру: винесли гроші і пістолет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити