image
 |  2 17 Грудня 2020 | 14:40

На Волині показали, як виглядало свідоцтво про народження майже 80 років тому (ФОТО)

Працюючи в селищній раді, доводиться зустрічатися з документами різних років і періодів. Сьогодні багатьох зацікавив документ (свідоцтво про народження брата Івана), який представив уродженець села Ясне (стара назва населеного пункту Бик), Кузьмич Микола Арсенович. 

Посвідка (так пишеться в документі) про народження видане Районовою управою в Головні 23 липня 1943 року, - інформують на сторінці Головненської ОТГ.

Цитую з документа: «Уряд Громадянського стану стверджує про народження в громадян Арсенія і Катерини Кузьміч , православних, українців з дому Вігур , мешканці села Бик дитини стану мужеського, дня 28 червня 1943 року, котрому при реєстрації дано ім’я Іван» . Весь документ написано українською мовою і засвідчено печаткою з українським тризубом. На печатці надпис «Районова управа в Головні» на українській та німецькій мові. З титульної сторони є місце для внесення даних на німецькій мові, але воно не заповнене.

Між іншим, в даний період Головно було окуповане німцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До волинян телефонують «працівники банку»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити