image
 |  0 4 Серпня 2020 | 13:28

На Волині поліцейські виявили плантації конопель та маку

Рослини конопель та маку снотворного працівники поліції знайшли у трьох районах на Волині. Порушникам загрожує кримінальна відповідальність.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області

483 рослини маку снотворного виявили працівники сектору кримінальної поліції у Любомльському районі. Вирощувала заборонену рослину 52-річна місцева жителька на власній присадибній ділянці.

У Ратнівському районі цього ж дня правоохоронці зафіксували факт незаконного вирощування конопель на земельній ділянці, яка належить 23-річній ратнівчанці. Загальна кількість стебел – 15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяв не притягувати до кримінальної відповідальності: на Волині поліцейський вимагав хабаря 6 тисяч доларів (ФОТО)

Все виявлене вилучили та направили на експертизу до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, а за фактами вирощування заборонених рослин до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ч. 1 ст. 310 (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин) Кримінального кодексу України.

Поліцейські провели санкціонований обшук у 55-річного жителя Маневицького району та вилучили 17 рослин конопель. Це вже другий зафіксований факт незаконного вирощування нарковмісних рослин чоловіком. Триває слідство.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити