image
 |  2 3 Вересня 2021 | 10:05

На Волині порахували підприємців

На Волині здійснюють діяльність 37,2 тисячі підприємців-фізичних осіб. Майже тридцять тисяч суб’єктів підприємництва-фізичних осіб застосовують спрощену систему оподаткування.

Про це інформує Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Найбільш популярною серед волинських підприємців-фізичних осіб є ІІ група спрощеної системи оподаткування. ЇЇ у своїй діяльності застосовують 13,3 тисячі підприємців. 10,1 тисячі господарюючи суб’єктів працюють в умовах ІІІ групи «спрощенки» і майже 6,5 тисячі застосовують І групу.

Понад 7,3 тисячі волинських підприємців перебувають на загальній системі оподаткування.

«Завдяки представникам підприємництва, які належать до малого та мікробізнесу, місцеві громади стабільно отримують єдиний податок, що є одним з бюджетоутворюючих. Окрім того, підприємці-фізичні особи виконують важливу соціальну функцію - створюють нові робочі місця. А це додаткові надходження ПДФО. Значною мірою саме діяльність малого бізнесу сприяє формуванню конкурентного середовища і ринкових відносин», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпач, безвихідь та безгрошів’я: на Волині багатодітну матір змушують працювати

Очільниця волинських податківців підкреслила, що податкова служба забезпечує належний рівень податкового супроводу малих підприємців і пропонує бізнесу та всім платникам податків взаємодію в електронному форматі.

Щодо представників бізнесу, які придбали активи за доходи, з яких не сплачено податків, то саме зараз держава запропонували законний механізм їх легалізації, - нагадують у податковій службі краю.

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, може скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити