image
 |  0 6 Березня 2019 | 13:37

На Волині порахували спеціалістів IT-cфери

За даними Державної фіскальної служби у Волинській області в 2018 році регіон нараховував 1448 спеціалістів ІТ-галузі. Число фахівців зі створення програмного забезпечення зросло на 28% порівняно з минулим роком і збільшилось у 2,5 рази за останні п'ять років.

На сьогоднішній день українська індустрія інформаційних технологій займає друге місце у структурі експорту і формує близько 4% ВВП країни. Сектор інформаційних технологій протягом п'яти років демонструє позитивний приріст і у Волинській області. Так, з 576 ІТ-фахівців у 2014 році галузь виросла до 1448 зайнятих (у 2,5 рази). ІТ-лідерами регіону на сьогодні є Луцьк, Володимир-Волинський, Ковель і Нововолинськ. Саме тут зареєстрована найбільша кількість фізичних та юридичних осіб, які надають послуги з комп’ютерного програмування, консультування з питань інформатизації, діяльності з керування комп’ютерним устаткуванням, обробки даних, розміщення інформації на веб-вузлах та інше.

На рівні з областю позитивна динаміка у рості спеціалістів з інформаційних технологій спостерігається і в Луцьку. Якщо у 2014 році число офіційно зареєстрованих фахівців нараховувало 285 осіб, то у минулому році їх кількість зросла у понад два рази - до 703 ІТ-спеціалістів. Такі результати можна пояснити популяризацією ІТ-професій серед молоді, наявністю відповідних освітніх закладів в місті та активним розвитком ІТ-спільноти в Луцьку. Так, чотири роки тому локальні сервісні компанії заснували Луцький ІТ-кластер, а в останні роки все більше заходів з популяризації ІТ-технологій організовує Drupal-спільнота в рамках ініціативи “Drupal Cafe”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину луцького художника зимовий «Замок Любарта» оцінено у 60 тисяч

Луцьк має всі необхідні умови та ресурси, щоб стати одним із ІТ-хабів Західної України. У місті працюють як окремі компанії - DevBranch, InternetDevels, Ideil, SoftWest Group, WebMaestro, Ukr-Media, так і команди розробників і програмістів, які сплачують податки до бюджету міста. На початку цього року на ринок Луцька зайшла міжнародна ІТ-компанія Astound Commerce, яка заявила про відкриття офісу в місті та наразі активно шукає команду веб-розробників, PHP- та Frontend-розробників і тестувальників програмного забезпечення. Це досить гарний сигнал для інших інвесторів, які розглядають Луцьк у якості локації для відкриття свого бізнесу. Також прихід таких глобальних гравців, як Astound Commerce, - це створення нових робочих місць у місті, стимул для розвитку інфраструктурних об’єктів та централізована сплата податків до бюджету міста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити