image
 |  0 4 Січня 2018 | 09:58

На Волині продовжать ремонт доріг за кошти митниці

За кошти митниці на Волині уже відремонтовано дві дороги. Відтак, експеримент продовжиться і у 2018 році.
Про  це  розповів  перший  заступник  голови  ОДА  Олександр  Степанцов, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
Взимку дороги не ремонтують, однак вже зараз слід розпочати активну підготовчу роботу. Під час наради із розгляду питань щодо ремонту, обслуговування і утримання доріг місцевого та державного значення, обговорювали  й  реалізацію проекту поточного ремонту автомобільної дороги загального користування Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне.
Незважаючи на те, що досі не затверджено бюджет області на 2018 рік, залишилося майже 200 млн грн перехідних залишків від перевиконання митних платежів. Відтак, ці кошти, відповідно до умов експерименту, спрямують на ремонт та відновлення автошляхів Волині.
Нагадаємо, вже четвертий рік поспіль діє державний експеримент, за умовами якого 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів, спрямовують до спеціальних фондів обласних бюджетів із  метою фінансування реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг. Експеримент ініційований Кабінетом Міністрів України та затверджений постановою від 16 вересня 2015 р. №726. Так, на Волині за рахунок «митних коштів» вже відремонтували автомобільні дороги Львів-Радехів-Луцьк та Устилуг-Луцьк-Рівне.
– Необхідно стукати в усі двері та зробити максимум, аби вже навесні розпочати ремонт та відновлення автошляхів області. Час в даному питанні має вирішальну роль. Тим паче, фінансування є! Тому не слід сидіти два місяці склавши руки. Потрібно активно працювати у відповідному напрямку, – наголосив Олександр Степанцов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити