image
 |  153 9 Жовтня 2024 | 16:31

На Волині проходить навчання для водіїв кваліфікації "екстрений медичний технік"

На базі КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" розпочалося навчання нової групи водіїв кваліфікації "екстрений медичний технік"

Про це ВолиньUA повідомили в установі. 

4 жовтня на базі навчально-тренувального відділу КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" стартувала практична частина навчання нової групи водіїв спеціалізації "екстрений медичний технік".

Працівники підприємства здобудуть відповідні знання, практичні вміння та досвід, які потім будуть застосувати у роботі. Навчання відбуватиметься щоденно. Екстрений медичний технік (ЕМТ) – це медичний працівник, який надає невідкладну допомогу людям поза межами лікарні або дорогою до неї.

У цій групі нову кваліфікацію здобуватимуть 36 водіїв. Водії мають стати правою рукою фельдшера, отримати диплом "екстреного медичного техніка" і працювати в команді. А для цього слід освоїти теорію і практику в екстреній медичній допомозі. Тривалість навчання становитиме 3 місяці. Після його завершення водії здають екзамен, який складається з теоретичної та практичної частини та отримають відповідні сертифікати.

"Ми реагуємо на виклики часу і турбуємось про постійне зростання кваліфікації наших працівників. Нові знання та навички водіїв стануть в нагоді нашим бригадам швидкої допомоги. Фельдшери та водії діятимуть більш злагоджено у складних ситуаціях. Головне ж те, що ці знання допоможуть рятувати більше людських життів", - зазначив у коментарі очільник КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Володимир Шмаль.

Нагадаємо, що у червні цього року відбувся випуск першої групи водіїв КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", які здобули кваліфікацію "екстрений медичний технік". Тоді працівники підприємства закінчили тримісячні курси у Волинському медінституті. З 1 січня 2025 року фахівці бригади екстреної медичної допомоги повинні мати професійну кваліфікацію "парамедик", а водії мають отримати кваліфікацію "екстрений медичний технік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку продають великий комплекс складських приміщень (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити