image
 |  167 2 Серпня 2024 | 18:43

На Волині просять присвоїти звання Герой України (посмертно) Олександру Денисюку

На сайті Президента України зареєстровано петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно) штаб-сержанту Олександру Денисюку, інспектору вищої категорії Волинського загону Державної прикордонної служби України.

Про це пише ВолиньUA.

У 2014 році Олександр Денисюк брав участь у антитерористичній операції в районі населеного пункту Красна Талівка на Луганщині. З перших днів повномасштабної війни служив на залізничній станції Ягодин (Римачі), допомагаючи евакуювати жінок і дітей з різних куточків України, переживаючи за кожного з них.

З лютого 2024 року штаб-сержант був відряджений до операційної зони оперативно-тактичного угрупування «Донецьк» для виконання спеціальних завдань із відсічі збройної агресії російської федерації проти України. Він підпорядковувався 3-му прикордонному загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України.

Олександр Денисюк мужньо виконував свій військовий обов'язок і загинув 5 квітня 2024 року внаслідок мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання на Новопавлівському напрямку біля населеного пункту Новомихайлівка, віддавши своє життя за свободу та незалежність України.

Авторка петиції Ірина Денисюк звертається до Президента з проханням підтримати цю ініціативу: "Ми усі пишаємося нашим Олександром, його мужністю, незламністю, силою духу. Пане Президенте, від імені двох донечок, дружини, батьків просимо підтримати петицію та присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) штаб-сержанту, інспектору вищої категорії – начальнику протитанкового відділення третього відділу прикордонної служби швидкого реагування 6-го прикордонного Волинського загону, 11.01.1979 року народження".

Прохання підтримати петицію спрямоване на вшанування пам'яті Олександра Денисюка та визнання його героїчного внеску у боротьбу за незалежність України.

Підтримати петицію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити