image
 |  4 30 Грудня 2020 | 11:24

На Волині протестують селяни: що вимагають?

У Кульчинському старостинському окрузі, що у Турійському районі, люди протестували проти призначеного старости, розповіла Суспільному одна з місцевих мешканок Тетяна Синиця.

У громаді майже 700 жителів, люди не згідні з рішенням голови. Старостою округу призначили дружину місцевого депутата Володимира Красулі – Інну Красулю.

У центрі села Кульчин місцеві жителі зібралися на акцію протесту.

Громада села вийшла на збори щодо обрання нового старости. Рішенням люди незадоволені.

Рішення призначити старосту у Кульчинському старостинському окрузі прийняли 9 грудня на установчій сесії, розповідає голова Турійської територіальної громади Олексій Безсмертний. Каже: з 14 сільських рад, які є у складі громади, чотири не задоволені призначеними старостами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічого святого: на Волині чоловік за рахунок церкви ремонтував свій будинок (ФОТО)

Голова громади повідомив, що всі заяви від кандидатів у старости були прийняті та оприлюднені, проте першою була та пропозиція, яка набрала більше голосів. Місцеві жителі слова голови громади заперечують.

Мешканка Кульчина Надія Саюк розповідає: коли призначали нового старосту, думки людей не врахували.

"Були кандидатури, але їх ніхто не розглядав. Я проти Інни нічого не маю, але ми всі проти, щоб вони разом робили", – зауважила жінка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити