image
 |  2 7 Грудня 2021 | 15:55

На Волині проводять облік бобрів (ФОТО)

На Волині у нацпарку проводять облік бобрових дамб та хатинок.

Про це інформують на сторінці Ківерцівський національний природний парк "Цуманська пуща".

"У Ківерцівському НПП "Цуманська пуща" триває облік бобрових дамб та хатинок. Цього разу обстеження проходили на території Олицько-Цуманського ПОНДВ", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виставили на продаж рекреаційний комплекс, який знаходиться біля траси Луцьк-Ягодин

Бобер або бібр (Castor) — рід великих водних гризунів з перетинчастими лапами, широким пласким хвостом і густим, водонепроникним хутром.Бобри належать до групи немишовидних гризунів і є єдиними у фауні України представниками підряду Бобровидих (Castorimorpha).

Бобри воліють селитися по берегах повільних рівнинних річок, стариць, ставків та озер. Уникають широких і швидких річок, а також водойм, що промерзають взимку до дна. Для бобрів важлива наявність на берегах водойми дерево-чагарникової рослинності з м'яких листяних порід, а також велика кількість водної та прибережної трав'янистої рослинності, складової їх раціону.

Бобри зводять 4 види типових будівель:

• Нори. Їх риють в обривистих берегах, високих і міцних. Вхід — на глибині 1-2 м під водою.

• Хатки з гілок і землі. Будують їх, якщо береги пологі і для нір не годяться. Висота хатки іноді досягає 3 м, а окружність — 16 м.

• Канали.

• Греблі.

Бобри використовують для своїх загат головним чином вільху, осику та вербу. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити