image
 |  2 30 Серпня 2018 | 08:31

На Волині п’яний водій напав на поліцейського

У селі Дубечне Старовижівського району п’яний водій Опеля після зупинки поліцейським вчинив опір, затиснувши його руки боковим склом дверей та наїхавши на ногу.
Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області від 20 серпня, - інформують Волинські новини.
Як вдалося встановити під час судового засідання, 30 травня водій легковика «Opel Vectra», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та рухаючись по вулиці весняній у селі Дубечне, був зупинений поліцейським сектору реагування патрульної поліції № 3 Старовижівського ВП Ратнівського ВП, однак водій вчинив опір, заподіявши останньому тілесні ушкодження.
Так, зупинивши автомобіль, поліцейський попросив водія транспортного засобу пред'явити документи, які посвідчують особу та право керувати транспортним засобом, а також пройти тест на предмет алкогольного сп'яніння. Однак обвинувачений проігнорував законні вимоги, у зв'язку з чим його було попереджено про можливість застосування щодо нього заходів примусу.
В подальшому водій зачинився в транспортному засобі та при спробі поліцейського відчинити двері вчинив опір, зокрема боковим склом дверей зажав руки поліцейського та умисно наніс декілька ударів по його руках, а після цього розпочав рух транспортним засобом, здійснивши наїзд лівим заднім колесом автомобіля на ногу поліцейського.
Обвинувачений повністю визнав свою вину, не оспорював фактичних обставин злочину та вибачився перед потерпілим, тож полісмен просив суворо не карати обвинуваченого.
Отож, суд визнав його винним та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, однак на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнив від покарання, якщо протягом 2 років він не вчинить нового злочину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП неподалік Луцька: алкоголю у крові водія не виявили (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити