image
 |  4 10 Жовтня 2023 | 08:28

На Волині ріжуть ліс на ділянках, ушкоджених буреломом (ФОТО)

У філіях Поліського лісового офісу ДП "Ліси України" триває розробка ділянок, пошкоджених буреломами.

Про це інформує пресслужба відомства.

В кінці серпня внаслідок негоди на Волині та Рівненщині постраждало 5,6 тис. гектарів лісу. Найбільше – на Камінь-Каширщині – 4,8 тис. га.

З метою якнайшвидшої ліквідації буреломів у філіях оперативно розпочали обстеження ділянок та підготовку необхідних документів для проведення санітарних заходів.

У цій справі оперативність важлива як із точки зору економіки – деревину потрібно забрати з лісу для реалізації якомога швидше, поки вона не втратила ділові якості. Так і з екологічною ціллю – такі масиви при невчасному проведенні робіт ризикують стати розплідником для шкідників лісу.

Загалом уже розроблено більше 40% буреломних ділянок. Щодня ці показники зростають.

В окремих філіях, де площі ушкодження були меншими, – Ківерцівська та Ковельська – роботи вдалося завершити. Практично розроблено всі ушкоджені ділянки у філії «Любомльське лісове господарство». На понад 70% виконані санітарні заходи у Маневицькій, Колківській та Висоцькій філіях.

На Камінь-Каширщині, де зосереджені основні обʼєми ушкоджень, роботи виконано на 45% від необхідного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальника управління Волинської ОВА спіймали на хабарі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити