image
 |  198 18 Вересня 2024 | 08:32

На Волині розпочалася осіння кампанія імунізації диких тварин проти сказу

16 вересня у Волинській області стартувала осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Про це інформують у Держпродспоживслужбі Волинської області, - пише ВолиньUA.

У зв’язку з військовим станом кампанія здійснюватиметься шляхом наземного розподілу принад з вакциною вручну на території площею – 15 030 км. кв і триватиме 14 днів.

Загалом у Луцькому, Володимирському, Ковельському та Камінь-Каширському районах заплановано розкласти 375 тисяч 750 доз.

Приманку з антирабічною вакциною розкладатимуть мобільні групи, до складу яких увійшли фахівці Держпродспоживслужби, лісових господарств та громад, – на узліссях, узбіччях доріг, у лісах та сільгоспугіддях, де можуть жити чи перебувати лисиці.

Принада має вигляд невеликих брикетів розміром в сірникову коробку із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких розміщена капсула із вакциною. Після вживання приманки з вакциною на 21 день у тварини формується імунітет до збудника сказу, який триває мінімум рік.

Нагадуємо, сказ – це вірусне захворювання, яке має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб для людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему і після появи симптомів без вчасно розпочатого лікування стає невиліковним – 100% хворих людей помирають.

Читайте також: На електронні пошти українців надходять фейкові листи від ДСНС

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити