image
 |  0 19 Лютого 2021 | 11:31

На Волині розривають угоди по земельних торгах

На Волині Держгеокадастр фактично саботує процедуру земельних аукціонів, завдяки якій бюджети громад поповнилися на сотні мільйонів гривень.

Про це йдеться у документах, які потрапили в розпорядження t1.ua.

Так, 9 лютого до Головного обласного управління Держгеокадастру надійшла скарга від Волинського аукціонного інституту на дії земельного відомства щодо відмови у затвердженні документації із землеустрою, які розробляються при підготовці лотів про проведення земельних торгів.

Тобто без цієї документації не може розпочатися процедура торгів. Це передбачано договорами між управлінням та інститутом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинському кордоні військовослужбовцям давали хабарі

За певний час Держгеокадастр ці договори починає розривати: десь в повному обсязі, десь в частковому. Головний аргумент — аукціонний інститут не підготував лоти для торгів. Проте інститут і не міг цього зробити, бо той ж Держгекадастр в особі начальника Володимира Боярчук не затверджував документацію із землеустрою. Таким чином сформувалося замкнуте коло, а земельники фактично самі створили умови для розривання угод.

Зауважимо, що йдеться про тисячі гектарів землі, яка могла б вже приносити доходи в бюджети громад. Адже згідно законодавства 100% від вартості оренди зараховуються на рахунки місцевих органів самоврядування.

Водночас в Держгеокадастрі реєструються заяви громадян про передачу землі у приватні руки. При тому усі ділянки площею 2 гектари і вже зафіксовані випадки, коли їх отримували цілі родини.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити