image
 |  2 14 Жовтня 2021 | 23:01

На Волині самовільно займають землю прилеглу до автошляхів (ФОТО)

Під час інспектування автомобільних шляхів державного значення відповідальними працівниками Служби автомобільних доріг у Волинській області дедалі частіше встановлюються випадки незаконної діяльності на землях дорожнього господарства.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

На прилеглих до автошляхів земельних ділянках інтенсивно проводяться будівельно-монтажні роботи при зведенні як житлових будинків і господарських будівель, так і споруд комерційного призначення – об’єктів дорожнього сервісу, складських приміщень, торговельних закладів та ін.

При цьому власники земельних ділянок, порушуючи вимоги чинного законодавства, організовують в смузі відводу автодоріг заїзди/виїзди, як постійні так і тимчасові, а також стихійні майданчики відстою автотранспорту без попереднього погодження зі Службою автомобільних доріг у Волинській області та отримання відповідної дозвільної документації.

Більшість таких заїздів/виїздів не мають твердого покриття і не позначені відповідними дорожніми знаками, в тому числі попереджувальними, що негативно впливає на безпеку дорожнього руху.

На поданих фото лише окремі приклади такого самоуправства в смузі відведення автошляхів М-19 у с.Липини та Н-17 у с.Гірка Полонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарні, гаражі та автівки: на Волині продають майно через аукціон (ФОТО)

Неодноразові наші звернення до власників таких земельних ділянок, органів місцевого самоврядування, на території яких мають місце такі порушення, а також в поліцію, наразі не принесли бажаних результатів.

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про автомобільні дороги» будівництво споруд, об'єктів дорожнього сервісу, автозаправних станцій, прокладення інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення автомобільних доріг здійснюються згідно з дозволом органів державного управління автомобільними дорогами та за попереднім погодженням з відповідними підрозділами Національної поліції в порядку, передбаченому законодавством України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити