image
 |  5 29 Квітня 2020 | 23:09

На Волині селищна рада провела сесію на стадіоні з порушенням правил карантину (ФОТО)

Ще одна рада (Любешівська об’єднана територіальна громада) на Волині провела незвичайну сесію: 28 квітня, на чергове засідання депутати Любешівської селищної ради зібралися на місцевому стадіоні. Проте говорити про безпечну дистанцію (1,5 - 2 метри) між депутатами аж ніяк не можна!

Про незвичне засідання написали ПУЛЬС Децентралізаційний марафон.

На фото видно, як депутати розмістилися на трибунах, при цьому, не дотримуючись безпечної відстані. Також чітко видно, що не всі присутні - в медичних масках, що є грубим порушенням карантинних правил.

Депутати розглянули 57 питань. Серед них і питання про встановлення єдиного податку на території ОТГ на 2020 рік. Аби підтримати платників податків у зв’язку із запровадженим карантином у боротьбі з COVID-19, селищний голова Олег Кух попередньо ініціював зменшення податкового навантаження для підприємців Любешівської громади (1-ї групи платників податку).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансування медзакладів та доплати лікарям лягли на плечі місцевого самоврядування, - депутат Луцькради

Депутати підтримали очільника ОТГ і проголосували за зменшення ставки єдиного податку для платників 1-ої групи з 10 до 5 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Нагадаємо, нещодавно, 8 квітня, першою подібне засідання провела Луцька міська рада. Пленарне засідання сесії міської ради відбулося на стадіоні СНУ імені Лесі Українки з дотриманням усіх правил карантину. Депутати дотримувалися безпечної відстані, сидячи на стільцях на відстані 1,5 - 2 метри.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити