image
 |  4 4 Березня 2019 | 16:22

На Волині селяни власноруч відновили ділянку дороги (ФОТОФАКТ)

Мешканці Любомльського району Волині власними силами полагодили дорогу між селами Заболоття та Нудиже.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Жителі села Заболоття, за сприяння депутата Любомльської районної ради від фракції ВО «Свобода» Віктора Саця, самостійно взялися за відновлення дорожнього покриття, яке вже близько 20 років не ремонтувалось.

У неділю, 24 лютого, з ініціативи свободівця Віктора Саця відбулися збори мешканців села Заболоття, на яких вирішили власними силами та коштами відремонтувати дорогу.

І вже в суботу, 2 березня, близько сотні жителів та десять одиниць техніки приступили до ремонту дороги між населеними пунктами Нудиже та Заболоття. За день вдалось «полатати» до одного кілометра дороги, при цьому використати щебінь, який пролежав майже 4 роки.

«Завдяки активній праці, ентузіазму, самоорганізації жителів Заболоття вдалось відремонтувати дорогу, яка є дуже важливою для сполучення з іншими населеними пунктами. Вдячний людям, які долучились власною працею, коштами і проробили величезний шмат роботи», - прокоментував депутат Любомльської районної ради Віктор Саць.

До слова, все розпочалося з лісового скандалу, коли у 2015 році жінки села перекрили дорогу лісовозам. Тоді ж мешканці заявляли, що ліс вивозили незаконно і нищили дорогу до населених пунктів Нудиж та Заболоття.

 

Стан дороги до ремонту.

В той час, задля того, щоб залагодити конфлікт, лісівники надали громаді Заболоття дві вантажні машини щебеню, який висипали в центрі села.

Зрештою, селяни покладали надії, що хоч хтось візьметься за ремонт дороги між населеними пунктами Заболоття та Нудиже.

Неодноразово зверталися до депутата Волинської обласної ради від Радикальної партії Ляшка В'ячеслава Богдана, який є родом із сусіднього селища.

Перед виборами депутат Богдан «годував» людей обіцянками, але жодної не виконав. Зі слів селян, депутату облради, мабуть, начхати на проблеми в окрузі, якому він обирався, адже він тут практично не з’являється.

До слова, депутат-«радикал» В'ячеслава Богдана відомий, як один із активних прогульників сесій Волинської обласної ради та є в п’ятірці відкликанців.

Селяни також звертались по допомогу до нардепа від «Народного фронту» Ігоря Гузя, проте ситуація та ж сама – дій ніяких…

Отож, ремонт дороги між населеними пунктами Нудиже та Заболоття – це, в першу чергу, заслуга жителів села, які зуміли організуватись і не надіятися більше на владу, дорожні служби, натомість власними силами відновили важливу для села ділянку дороги.

                                

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити