image
 |  5 18 Квітня 2019 | 21:01

На Волині шахраї «нагріли» наївний люд на 70 тисяч гривень

За добу у Луцьку та Луцькому районі шахраї видурили у громадян понад 70 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Упродовж доби у Луцьку та Луцькому районі зареєстровано 6 випадків шахрайств. При цьому шахраї застосовували загальновідомі схеми видурювання грошей у громадян, про які правоохоронці не раз інформували населення області.

Мешканець села Зміїнець переказав 38 000 гривень за трактор, оголошення про продаж якого було розміщене на сайті OLХ. Результат - ні грошей, ні трактора.

Лучанка перерахувала зловмисникам як завдаток 500 грн., побачивши на тому ж сайті оголошення про здачу в оренду гарної квартири за привабливою ціною. Результат – втрата грошей.

Ще одна мешканка обласного центру Волині, виставивши на тому ж сайті оголошення про продаж електрогенератора вартістю 9200 грн, передала його "покупцям" не поштовим оператором, який забезпечив би надходження грошей післяплатою, а просто на довірі - маршруткою у Житомир, звісно ж, не отримавши жодної оплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонерка з Волині віддала шахраям 7 тисяч гривень

Ще двоє лучан стали жертвою шахраїв, які діяли за схемою "дзвінок із банку". Один із потерпілих повірив у необхідність "авторизації банківської картки", назвав зловмисникам усі необхідні їм відомості – і позбувся 5 964 грн. Інша, якій шахраї розповівши байку про "необхідність розблокування картки", в той самий спосіб втратила понад 17 000 грн.

Луцька місцева прокуратура укотре звертається до краян з проханням бути обережними, купуючи товари через мережу Інтернет, замовляти товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого оплачувати його. У випадку продажу товару не повідомляйте в оголошеннях зайвої особистої інформації і також вимагайте у покупців розрахуватися у відділенні поштового оператора під час одержання товару.

Просять пам’ятати, що працівники банківських установ не проводять жодних операцій у телефонному режимі і не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити банківських рахунків. Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном "банківський працівник" – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію.

Лише ваша пильність та здоровий глузд допоможе вам зберегти свої кошти від зазіхань шахраїв!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити