image
 |  5 13 Серпня 2019 | 18:48

На Волині шахраї видурили в літньої жінки велику суму грошей

На Волині почастішали випадки шахрайств, жертвами яких стають люди похилого віку, котрі охоче пускають в помешкання нібито представників соціальних чи інших служб.

12 серпня 2019 року, жертвою зловмисників стала 92-річна лучанка, – повідомили в пресслужбі прокуратури Волині.

Назвавшись працівниками соціальної служби, спритники проникли у помешкання бабусі та, відволікши її увагу, заволоділи 21 тисячею гривень

Такі випадки, на жаль, непоодинокі. Суми ж варіюються від тисячі до кількох десятків тисяч гривень.

Прокуратура області звертається до громадян із проханням бути уважними і обережними, пускаючи в оселі незнайомців, ким би вони не називалися – представниками сервісних, соціальних чи інших служб.

У разі візиту представників державних чи приватних установ або організацій – обов’язково, перед тим, як відчиняти їм свої двері, цікавтеся їхніми посвідченнями, телефонуйте в установу, перепитуйте про причини візитів і цікавтеся особою візитера, а також тим, чи насправді він представляє установу й має повноваження на проведення будь-яких дій.

У разі, якщо залишаєте своїх родичів похилого віку на самоті – попереджайте їх про необхідність повідомляти вам про всі візити незнайомців телефоном. Окрім того, вживайте заходів, аби гроші зберігалися у недоступних для зловмисників місцях.

Лише ваша обачність і здоровий глузд є запорукою того, що ви чи ваші родичі не стануть жертвою шахраїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вже 4 місяці розшукують безвісти зниклого чоловіка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити