image
 |  5 1 Лютого 2022 | 14:33

На Волині школи перейшли на нове харчування

Із січня 2022 року МОН постійно перевіряє процес втілення реформи шкільного харчування. Наразі новим меню користуються вже понад 13 тисяч шкіл України, що становить 96,6% від загальної кількості. Сюди ж увійшла Волинська область.

Про це інформує МОН.

Зокрема, фахівці МОН оцінюють готовність нового меню, кількість модернізованих харчоблоків, а також опитують керівників шкіл щодо відгуків учнів та батьків.

У МОН вважають, що основне завдання реформи шкільного харчування – формування здорового способу життя на підставі правильних харчових звичок, які дитина несе у родину, Це дозволить створити краще і здоровіше майбутнє для наших дітей.

Фахівці назвали етапи переходу шкіл на нове меню:

Перший крок – коли школа долучається до проєкту, отримує нове обладнання для харчоблоків, модернізацію їдалень.

Наступний крок – розроблення нових рецептур з корисними продуктами та з урахуванням побажань учнів і колективів шкіл.

Зазначу, що вичерпну інформацію про реформу та технологічні картки і варіанти меню сьогодні можна знайти на спеціально створеній платформі "Знаїмо", – зазначив міністр освіти Сергій Шкарлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Доманове» та «Ягодині» виявили контрабанду цигарок (ФОТО)

Наразі на фінальному етапі процес впровадження нового шкільного меню триває у 5 областях. Рівень переходу в них виглядає таким чином:

  • Закарпатська область – 70,6% закладів;
  • Запорізька область – 86,4%;
  • Львівська область – 84,3%;
  • Миколаївська область – 89,2%;
  • Херсонська область – 96,4%.

У решті 19 областях 100% шкіл уже перейшли на нове меню. Крім того, наразі у школах України загалом оновлено майже 3800 харчоблоків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити