image
 |  5 11 Листопада 2021 | 23:31

На Волині сільрада під виглядом «ковідних» закупівель придбали спортивне обладнання

Заборольська сільрада під виглядом «ковідних» закупівель придбала спортивне обладнання

Ще на початку 2020 року в розпал пандемії коронавірусної хвороби Заборольська сільська рада за спрощеною процедурою COVID-19 купила спортивне обладнання на суму 64 100 гривень у фірми ТзОВ «Артіста».

У Заборольській сільраді вирішили, що в період пандемії коронавірсної хвороби потрібно терміново придбати спортивне обладнання. Мова йде, про тенісний стіл, карусель, дитячий комплекс та комплекс атлетичний.

Дані торги настільки були термінові, що розглядались о 23:58 год. 19 березня 2020 року. А підписали договір о 00:00 год. 20 березня 2020 року.

І ще, на початку замовник тендерних процедур, Заборольська сільрада, зазначили на придбання спортивного обладнання 2 мільйони 500 тисяч гривень.

До слова, 17 березня 2020 року набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”. Тобто, медичні засоби, медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, дезінфекційні засоби та антисептики тощо.

Яка ж відповідальність передбачена за такі порушення?

В статті 44 Закону вказано, що за порушення вимог, установлених цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими на виконання цього Закону, уповноважені службові особи несуть відповідальність згідно із законами України.

Отже, можемо говорити про такі види відповідальності, як:

• дисциплінарна;

• адміністративна;

• кримінальна.

Дисциплінарна відповідальність

Відповідно до ст. 147 Кодексу законів про працю України за порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано тільки один з таких заходів стягнення:

1) догана;

2) звільнення.

Законодавством, статутами і положеннями про дисципліну можуть бути передбачені для окремих категорій працівників й інші дисциплінарні стягнення.

Як вказано в ст. 66 Закону України «Про державну службу» до державних службовців застосовується один із таких видів дисциплінарного стягнення:

1) зауваження;

2) догана;

3) попередження про неповну службову відповідність;

4) звільнення з посади державної служби.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити