image
 |  0 23 Березня 2019 | 11:54

На Волині сільському голові загрожує кримінал

На Волині сільському голові загрожує кримінальна відповідальність за отримання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у прес-службі поліції Волинської області.

Слідчі детективи головного управління Нацполіції у Волинській області завершили досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України за фактом одержання сільським головою неправомірної вигоди за надання дозволу на зрізування ялинок на території ввіреної сільради.

Матеріали кримінального провадження скерували до суду.

Нагадаємо, в січні поліцейські спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України у Волинській області викрили незаконну діяльність посадовця, котрий всупереч вимог законодавства, без рішення виконавчого комітету сільської ради, надав приватному підприємцю усний дозвіл на зрізування на території сільради ялинок з метою їх подальшої реалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирощує унікальних риб: молодий волинський бізнесмен відкрив власну справу (ФОТО)

Сума неправомірної вигоди за видачу незаконного дозволу становила 12 тис. грн., котру посадовець отримував двома частинами. 

"Слідчі детективи поліції Волині оголосили сільському голові про підозру в скоєні злочинів, передбачених ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та Кримінального Кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та зі спеціальною конфіскацією", - йдеться у повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити