image
 |  0 16 Листопада 2018 | 10:11

На Волині - скандал навколо посади голови Ківерцівської райради

Кандидат на посаду голови Ківерцівської райради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Юліан Таранчук, перший заступник голови Ківерцівської РДА, у минулому був причетний до корупційного скандалу навколо закупівлі вугілля низької якості для шкіл району.
Про це інформує «Вголос».
У 1995 – 2008 роках Юліан Таранчук працював на посаді начальника освіти Ківерцівської РДА. У 2007 році відділ освіти закупив вугілля низької якості (30% вугілля і 70 % шлаку) для шкіл району. Про це є лабораторне заключення (хоча по документах вугілля рахувалось, як вугілля високої якості). Потім зазначене вугілля передане на котельні навчальних закладів Ківерцівського району.
Коли ж настав опалювальний сезон то виявилось, що вугілля не горить. Навчальні заклади звернулись у правоохоронні органи, бо діти по школах і садочках мерзнули.
Тоді, за результатами проведеної перевірки, прокуратурою району 30.07.08. було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України стосовно Юліана Таранчука.
Зокрема, як встановила прокуратура, він, будучи службовою особою, головою єдиного тендерного комітету відділу освіти Ківерцівської РДА, віддав наказ про внесення в протокол засідання єдиного тендерного комітету  відділу освіти Ківерцівської РДА № 5/06 від 06.02.06. завідомо неправдивих відомостей про прийняття рішення про акцепт пропозицій та укладення договорів поставки вугілля. Хоча вказані питання на засіданні тендерного комітету відділу освіти Ківерцівської РДА не розглядалися та не вирішувалися.
В подальшому було укладено договори поставки вугілля з іншими учасниками тендеру: ТОВ «Стиль-5», ПП Лисюк О.П., ПП «Нова перспектива», ТОВ «Водолій», ТОВ «Промтех». Після цього було проведено закупівлю вугілля на загальну суму 1 млн 20 тисяч гривень  в загальній кількості 3991тонн.
Як наслідок, відділу освіти Ківерцівської РДА було заподіяно збитки, які згідно «Методики визначення суми завданих замовниками збитків у разі недотримання ними вимог чинного законодавства під час здійснення закупівель, товарів, робіт і послуг за державні кошти» становить 102183 гривень.
Судовий розгляд вищевказаної кримінальної справи розглядався Ківерцівським районним судом. Але справа була закрита за терміном давності.
Зазначимо, що 19 листопада Юліана Таранчука не було обрано на посаду голови Ківерцівської районної ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити