image
 |  2 15 Вересня 2019 | 09:58

На Волині скандальну директорку залишили викладати у школі

Ще у листопаді 2018 року з посади директора навчального закладу зі скандалом звільнили Світлану Степанюк. Батьки та вчителі звинувачували жінку в моральному тиску та несправедливому оцінюванні учнів. За два тижні після звільнення з посади директора жінка прийшла до школи, щоб викладати дітям зарубіжну літературу. Однак її не допустили до роботи. Мовляв, якщо звільнили з посади директора – автоматично звільнили з посади вчителя.

Колишня директорка пішла до суду. Там постановили, що жінка таки залишилася на посаді вчителя і має право викладати.

З таким рішенням не погоджується нинішнє керівництво школи, тож подало апеляцію на рішення суду першої інстанції.

У Волинському апеляційному суді сторону навчальний заклад представляли новий директор Озерівської школи Іван Носко і заступник директора Неля Квач.

За словами Нелі Квач, Світлану Степанюк прийняли на роботу в 1994 році в Озерівську середню школу вчителем зарубіжної літератури. Потім така установа була ліквідована. І в 2004 році Світлану Степанюк призначили директором уже в установу з іншою юридичною назвою – Озерівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Отож, на переконання завуча, Світлана Степанюк не мала права суміщати дві посади в новій установі.

Проте Світлана Степанюк доводила в суді, що вона була керівником школи і паралельно викладала. Відтак коли в листопаді 2019 року рішенням Ківерцівської районної ради її звільнили з посади директора Озерівської загальноосвітньої школи, вона, на її переконання, залишилася вчителем цієї школи. Перешкоджання викладати в школі вона розцінює як порушення її конституційного права на працю.

Звільнили з посади директора Світлану Степанюк 30 листопада 2018 року.

Детальніше - у сюжет ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити