image
 |  3960 25 Серпня 2024 | 09:07

На Волині соцслужба навідалася до складних сімей (ФОТО)

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі здійснила виїзди в села Раків Ліс, Підріччя, Теклине, Мельники-Мостище, Острівок, Черче, Підбороччя, Мала Глуша та Велика Глуша до сімей, які постраждали від домашнього насильства та які опинились в складних життєвих обставинах.

Про це повідомили на сторінці у Facebook Камінь-Каширського районного відділу поліції, - пише ВолиньUA

"До виїзду залучились старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції РВП Вадим Зубач, працівники Служби у справах дітей Камінь-Каширської міської ради Наталія Решетовська та Альона Мисік.

 Фахівці провели інформаційно-просвітницьку діяльність щодо форм, проявів та наслідків насильства, формування нетерпимого ставлення до нього, а також щодо заходів із запобігання та протидії насильству. Проведено консультації з соціальних та правових питань, чотирьом сім’ям надано послугу екстреного та кризового втручання.

Батькам та особам, які їх замінять нагадали вимоги ст. 150 Сімейного кодексу України, а саме обов'язки батьків щодо виховання та розвитку дитини:

1. Батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.

2. Батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

3. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

4. Батьки зобов'язані поважати дитину.

5. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов'язку ба

6. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини.

7. Забороняються фізичні покарання дитини батьками, а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини."

 

Читайте також: Юна волинянка місяць боролася з тяжкою недугою, якою захворіла після купання у водоймі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити