image
 |  7 29 Листопада 2022 | 19:12

На Волині спритники намагалися ввезти меблі, здешевивши їх на 2 мільйони

Через Волинську митницю спритники намагалися 9 разів ввезти меблі здешевивши їх на більш, ніж 2 мільйони гривень.

Про це інформує Волинська митниця.

«Не лише кава. Меблі теж були предметом правопорушення зі сторони волинського підприємства, про яке ми уже писали. Зокрема, у минулому місяці митники задокументували 4 епізоди зменшення ним розміру митних платежів, які нараховувались під час ввезення кави та побутових приладів», - зазначають митники.

Нова порція копій експортних митних декларацій, отримана в рамках адміністративної допомоги від митних органів Республіки Польща, виявила ще 9 випадків імпорту меблів із застосуванням такої ж схеми. На один і той же товар у спритників було заздалегідь заготовлено два різних пакети товаросупровідних документів. Українським митникам подавали до оформлення зовнішньоекономічні контракти, які визначали ціну товарів у рази нижчу, ніж з польського боку кордону. Через такі дії керівника підприємства та їхнього декларанта під час ввезення загалом майже 120 тонн меблів державний бюджет недоотримав понад 2,1 млн грн.

Складено, щодо цього товариства - уже другий, протокол про порушення митних правил та розпочато провадження у справі. А загалом за 10 місяців 2022 року Волинська митниця виявила ще 59 таких недоброчесних учасників ЗЕД. Через дії їхніх керівників недобори митних платежів склали понад 20 млн грн.

Відповідно до ст. 485 Митного кодексу заявлення в митній декларації з метою зменшення розміру митних платежів неправдивих відомостей щодо істотних умов зовнішньоекономічного договору (контракту) - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські затримали зловмисницю, яка ошукала 85-річну лучанку на тисячу євро

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити